tipss bw… jom gali
Penat dah buat aktiviti Blog Walking hari2 tapi hasilnya?  Macam mama juga, punyalah konfiden hari ni trafik ok sebab dah BW gila2, tapi hampeh juga.  Sebabnya?  Kita BW macam orang buta, tanpa tujuan dan tanpa ilmu.. So hari ni mama nak kongsi ilmu BW yang menguntungkan kita.  Sapa yang tak nak kan? Rahsianya ialah kita perlulah bijak mencari blog sasaran kita.  Maksudnya, jangan pakai redah je, akhirnya kita yang penat.  Misalnya, cari blog melalui Google Blog Search dengan menaip keywords yang ingin kita cari, bw kat senarai blog yang PR tinggi aka yang blogger famous la… pas tu boleh cari di Blogger komuniti seperti BlogTopList, BlogHints dll.
Ok, bila dah dapat blog sasaran kita,  langkah seterusnya ialah bila komen pastikan kita ‘berjalan’ ke blog yang belum pernah kita komen (**mama pikir selama ni komen kat blog yg kita dah komen je..silap mama tau) kecuali kalau blog tu memang pengunjung tetap blog kita…  Kemudian, pastikan yg kita tau dan berminat ngan entri yg kita nak komen tu, kalau x tau.
. Google topik entri tu baru komen.. pasti tuan rumah blog yg kita komen datang balik ke blog kita berbanding jika kita komen ‘nice info’, ‘great post’, ‘hebatnya..’ dll.. sbb tuan rumah macam nak menyampah baca … Seterusnya, wajib BW setiap hari sekurang2nya 50 blog baru sehari dan 150 adalah jumlah maksimum.  
ok la panjang entri kali ni
Tapi mama rasa entri ni bagus betul dan kalau nak lebih info ….