Hari nie, mama aimaniman terpanggil nak berkongsi ‘hot’ dgn kawan2 semua yang senasib dan yg x senasib.. harap dapat berikan respons dan tips dan cara dan apa2 laa sbg penawar bagi mama aimaniman nak menyejukkan hati nie..
Balik pada gambar kat atas.. kita harapkan bibik yang rajin dan betul2 nak keja.. yang muka daan rupa paras memang nak jadi pembantu rumah.. bukannya macam nie…

  ada ke patut yang cuba dibekalkan umur baru 22 dan semanis nie.. rasa2nya nak ke keja berpeluh, membasuh taik budak dan duduk kat rumah 24 jam.. cuba fikirlaa wahai agen …rasanya kejadian macam nie cuma sedikit malah terpencil… mana ada majikan terutama yang melayu tergamak nak buat cam ni laa.. cuba baca kat akhbar.. ada keee….???  malah pembantu macam ni lagi banyak… mama aimaniman je dah terkena.. cuba lari tapi hati kita baik sebab dia manusia gak.. so hantar balik ke Indon.

. tapi apa yg mama aimaniman dapat? asyik kena tipu ngan agen… ni yg latest.. mama aimaniman dah bayar RM3000 sejak 6hb 12 2010.. janji nak dapat pembantu dalam seminggu tapi sampai la nie.. dah 16hb Mac 2011… tak dapat2 bibik lagi… alasannya… MOU antara malaysia n indonesia tak settle2… hapeh laa.. memang mama aimaniman tau depa nak gaji rm 800.. tu yg mintak.. tp yg x mintak.. yg nak gaji 500 ramai lagi kat indon tue… kalau agen betul2 ikhlas. ada duit rolling nak bawa pekerja masuk malaysia x kan ada isu ni pun… sekarang sapa nak bela nasib mama aimaniman.. setiap bulan kena bayar taska rm650 selain tunggu bibik n deposit rm3000…. mula2 dah la janji bibik umur 40-an pas tu colling visanya bibik umur 22… pas tu.. sampai la nie batang idung x nampak2…… tolonglaa sapa ada penyelesaiannya.. tolong bagi tau…