Hari ini, mama puas. Puas sepuas-puasnya kerana berjaya knockout seorang insan hebat bergelar doktor!
Image result for doktor kena ketawa
x da kaitan punn…
Dr : sakit apa?
Mama :  pening, melayang2 kepala.. tadi pagi saya terjatuh di toilet, nasib baik x da apa2
Dr : makan ubat ke..
Mama : on ubat… Dr, boleh tak minta mc hari ni, memang pening sangat ni..
Dr : x .. saya bagi time slip jer.. hmmm tadi pengsan x time jatuh..
Mama : x.. kalau saya pengsan, bukan saya datang sini, tapi ambulan bawa saya ke mari!
Mama terus keluar bilik, cakap tq, x p amik ubat, panas hati.. bagi kad pun kat kaunter luar n terus p klinik swasta, bayar rm35 n dapat 2 hari cuti! Mama tak tau la mentaliti doktor2 ni, nak kita pengsan n dah terkena stroke baru nak bagi mc? Mahal sangat ke MC tu? Korang tensyen dengan patient kat klinik kerajaan yang ramai, walaupun duduk dalam bilik beraircond n kerja sambil duduk saja., cuma check dan tanya ala kadar, tu pun nak berkira tentang sekeping kertas mc tu.. Mama bukan selalu pun minta mc, masuk bulan 8 ni, semalam check kat kerani baru 3 hari mc, 2 hari drpd HTAR dan sehari swasta.. so napa permintaan mama untuk MC ditolak? Bayangkan kalau mama ke sekolah tadi, jumpa budak2 f4 n f5 M .. bukan setakat pening, pengsan malah ko terus kot. Tu la pasal klinik swasta lagi femes banding klinik kerajaan yang macam poyo je.. grrrrrrrrmmmm