so aimaniman masukkan gambar nie 
Gambar nie disnap last year masa bulan 12 semasa mama dalam pantang kat rumah nenek Salela
yang pegang baby kucing tu nenek Salela (panggilan Iman tok nenaknya)
Iman yg nampak pipi macam pau dan Aiman yang senyum tak da gigi tu
sweet memoriesnya..
Anak kucing tu ditinggalkan oleh ibu kucing kat luar rumah nenek..
setiap hari baby kucing mengiau kelaparan dan kesejukan
1 hari tu, nenek bawa masuk baby kucing, bersihkan dan letak ke dalam kotak
lepas tu nenek bagi baby kucing susu baby dahiyah yang dah tak abis minum guna picagari…
apa lagi.. anak2 mama, iman dan aiman ‘jakun’ habis tengok baby kucing
2-3 hari lepas tu, baby kucing masih dalam kotak tanpa ibu..
yang sweetnya, iman (umur baru 3 thn 10 bln) masa tu tanya macam nie:
“mama, boleh tak iman tulis surat pada mama kucing biar mama kucing amik baby kucing”!!! 
(dialog ni mama x edit pun)
ni surat iman utk mama kucing…
yang sweetnya….
walaupun tulisan budak umur 3 tahun++ tapi ada daya inisiatif untuk mengatasi masalah pembuangan baby.. walapun baby kucing
sweet betul memori ni sbb iman walaupun baru 3 tahun lebih tapi minda dia jauh lebih dewasa dan matang
berbanding ramai orang dewasa yang x sayang akan baby sanggup membuang dan membunuh baby..
semoga iman menjadi anakku yg sweet dalam semua aspek, insyaallah..
aimaniman nak tag bloggers yang sweet2 nie:
a. cik lily putih
b.rahimah
c.hanana
last sekali aimaniman nak ucap hepi bzday utk EISYA KE – 1 THN pada 30hb april nanti