Bukan susah untuk menjadi penyimpan emas tegar.  Cara-cara  mudah akan mama berikan, cuma perlu ikut step by step ya..

  1. Klik link PG
klik pada link publicgold

klik pada link publicgold

 

2. Klik login

klik login di website PG

klik login di website PG

3. Isikan username dan password

pastikan klik kotak anda human

pastikan klik kotak anda human

4. Klik order

klik order pada website PG

klik order pada website PG

5. Klik ok macam dalam gambar apabila keluar popup mesej tu ya.. Kalau klik cancel kira macam tak jadi beli la…

 pict ini sumbangan maya http://www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com/wp-content/uploads/2012/02/cara-mula-beli-emas.gif

6. Teruskan langkah seterusnya…

Klik pada arahan yang ditunjukkan anak panah

Klik pada arahan yang ditunjukkan anak panah

7. Langkah seteusnya..

klik lagi macam dalam gambar

klik lagi macam dalam gambar

8.

isi borang tapi yang paling penting pastikan taip Introducer GP 00088235

isi semua item dalam borang dan yang paling penting pastikan taip Introducer GP 00088235

**Rugi ya,  jika tidak meletakkan introducer kerana harga emas public gold adalah tetap walau siapa beli dimana anda tidak perlu membayar introducer untuk memberi bimbingan serta tunjuk ajar dalam pelaburan emas public gold.

9.  pict 9 dan seterusnya sumbangan maya http://www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com/wp-content/uploads/2012/02/cara-mula-beli-emas.gif

10. 

11.

….seterusnya ikut saja langkah 1, 2 dan 3 macam dalam gambar

12.

 Langkah seterusnya ialah mengisi maklumat pembeli emas dan cara pembayaran Klik MYSELF dan Pembelian emas fizikal Public gold boleh dilakukan melalui dua kaaedah iaitu Bayaran Penuh ( Full Payment) atau Bayaran Ansuran 4 kali atau selama 4 bulan ( EPP easy payment Purchase). Pilih FULL PAYMENT untuk bayaran penuh dan apa-apa bank. Pada remarks on order, boleh tulis apa-apa catatan seperti nama introducer dan sebagainya atau biarkan kosong. Klik NEXT.

13.  Langkah berikutnya,  pengesahan pembelian emas public gold, terus dapat kod pg ahli public gold. Harga pembelian emas yang dipaparkan adalah harga bersih pembelian emas public gold termasuk gold premium. Jika telah berpuashati akhir sekali klik SUBMIT ORDER.

14.Setelah submit, akan terpapar SALES ORDER yang tercatat jumlah belian, nombor dokumen sales order, KOD PG AHLI PUBLIC GOLD anda, nombor akaun public gold marketing dan sebagainya. TAHNIAH, anda telah sah menjadi ahli public gold. Hafal dan ingati kod pg anda untuk LOGIN di website public gold untuk memudahkan anda lock harga beli emas atau jual emas secara online.

Tahniah kepada diri sendiri kerana berjaya mempunyai emas sendiri. Kenapa perlu bersusah payah melalui onak dan ranjau 14 step ni? Jawapannya, jika anda beli di kedai emas.. (ada ke boleh beli 1 gm) harga emas 24K aka 999 ialah rm220++ tetapi setelah berjaya melalui onak dan duri 14 step mudah ni, anda hanya perlu mengeluarkan wang RM182 (harga GAP hari ini, 4 Disember 2016)! Dah untung berapa RM tu.. so mulakan dari sekarang ya..

Credit untuk pemilik blog http://www.pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com/cara-beli-emas/#!/tcmbck