vs                                           
Kalau nak tau tentang BoBoiBoy baca n3 nie….
Kalau nak tau pasal upin ipin… tak payah cerita lae sbb sumer anak zaman nie dah tau…
cuma n3 kali ni nak komen sikit pasal n3 kat blog atas tue…
dia kata BoBoiBoy saingan Upin Ipin… alaaa kata iman…. alaa kata aiman.. alaa kata banyak kids lagi kan??
sebab apa.. sebab upin ipin dah membesar bersama mereka.. watak mei ling.. jarjit.. kak ros .. opah.. malah pantun jarjit sentisa bermain di bibir anak2…
nak tau lagi?
so tekan kat url mama di bawah yee….
pada mama aimaniman biarlah boboiboy tu jadi penambah perencah..
penyedap mata.. halwa telinga dan variasi kepada bahan tontonan tempatan yang berbudaya timur agar anak2 kita tak saja terhidang dengan tontonan dari barat dan dari negara matahari terbit malah terhidang juga dengan tontonan dari negaranya sendiri.. agar anak kita nanti merupakan anak2 dari acuan kita sendiri.. bukan yang bermata biru,.. berambut punk.. atau bermata sepet saja… biarlah kita berbanga dengan kulit sawo matang dan mata kita yang tak besar mana tapi yang penting kita ada budaya kita sendiri
so
boboiboy tu mama harap akan berkembang bersama upin ipin bukan menindas atau memotong atau mengkiok upin ipin… so.. harapan mama agar Tv3 n NTv9 mampu bersaing cara sihat.. jangan siarkan kedua2nya pada masa yang sama plak.. nanti salah satu akan terkubur..
plezzzzzzzzzzzzzzzzz…..