Dahiyah dah berjinak2 memegang pen
Sibuk nak menulis walaupun time kenduri kawen
Kakak Iman & Abang Syahmi…
Kat sekolah mama tengok budak pempuan lebih advance banding budak lelaki dr segi pelajaran. Budak llki advance bab loyar buruk je. Bila balik rumah mama tengok anak2 mama.  Kakak iman kenal abc time mama dapat syahmi, time tu umur dia br setahun 10 bulan..bila mama tampal carta abc kat dinding kakak boleh kenal a-z.  Adik dahiyah pun baru 1thn 1bln.. tapi dah excited nak pegang pen w’pun terbalik.  Niat tu dah ada..banding abg dia,syahmi dah 3th tapi abc x hafal..
bila mama ajak sebut sama mulalah dia kata..syami lapar sangat laa…hissss bab perut dia ingat..bab blajar ada je alasan.  Betulke budak pempuan lebih cepat pandai dan lebih matang banding boboi?  Bab lain pun mama tengok, kakak Iman ngan adik Dahiya menang banding abang Syahmi, lebih2 lagi bab cakap.  Kakak Iman dapat gelaran ‘alarm’.. adik Dahiyah dah mula suka ‘membebel’ dan abang Syami senyap jee… 

Published with Blogger-droid v2.0.1